Kamp Otočec | About campsite Otocec

Kamp Otočec

Slika-opis-kamp-OtočecKamp se nahaja v JV delu Slovenije na odlični lokaciji, saj je od Ljubljane oddaljen približno enako kot do Zagreba.
V neposredni bližini Hotela Grad Otočec, na desnem bregu reke Krke, se nahaja kamp Otočec s 40 parcelami in skupno kapaciteto 160 gostov. Kamp je primeren tako za prehodne goste, ki ostanejo eno ali dve noči, kakor tudi za goste, ki se odločijo preživeti dalj časa ob dolenjski lepotici, reki Krki. Ponujamo tudi možnost najema pavšala in si s tem zagotovite prijetne in sproščujoče počitnice.

Zelenica v objemu dreves, je odličen prostor za postavitev šotora v senci ali na prijetnem soncu s pogledom na reko. Avtodom ali počitniško prikolico lahko postavite na mesto, ki vam najbolj ustreza in uživate v naravnem okolju.

Grad Otočec z okolico je znamenita turistična točka, saj je edini Slovenski grad, ki je sezidan na otoku, v bližini kampa pa je ogromno priložnosti za kratke izlete ali rekreacijo.

Novo mesto je od kampa oddaljeno le 5 km in ima bogato kulturno dediščino. V kolikor se želite razvajati, lahko obiščete Terme Šmarješke Toplice, ki so od kampa oddaljene približno 6 km. Ponujajo vam različne vrste savn, bazenov in masaž.  Adrenalin si lahko izmerite v pustolovskem parku,  kamp je tudi izhodišče za kolesarjenje, pohodništvo, čolnarjenje, raftingribolov, golf ali tenis. Več o aktivnostih in znamenitostih si lahko preberete tukaj.

Najbližja trgovina se nahaja približno 500 m stran, v vasi Otočec, v bližini je tudi restavracija “Šoferska” in bencinska črpalka. Bolj zahtevni gosti lahko izberejo gostilno Vovko na Ratežu, ki vam ponudi tradicionalno slovensko hrano in se ponaša z odličnimi vini.

OBRATOVALNI ČAS: od 1. maja do 30. septembra

Kontakt