Spomladanska Italija - potovanje z avtodomi

Spomladanska Italija – potovanje z avtodomi

Termin: 27.2. – 4.3.2015 uspešno zaključeno

Trajanje potovanja: 6 dni

Dolžina poti: 950 km

Caravaning Potocar Italija 2015 065

Prvo letošnje potovanje v organizaciji Kamping&Karavaning Potočar smo začeli v sosednji Italiji z obiskom tradicionalne prireditve v kraju San Martino in Rio pri Modeni, kjer vsako leto v teh prvih spomladanskih dnevih poteka praznik “ocvirkov”. Prireditev obiščejo številni italijanski avtodomarji, prvič letos pa smo se tega srečanja udeležili tudi številni ljubitelji karavaninga iz Slovenije. Naša skupina je po dvodnevnem bivanju, med katerim smo si ogledali sirarno, kjer izdelujejo značilni Parmezan, pa mesnico, kjer delajo Mortadelo ter številne druge suhomesnate proizvode, odpeljali še na izlet z avtobusom do Maranella – muzeja Ferrarija.

V nadaljevanju našega potovanja smo obiskali eno najmanjših držav na svetu San Marino, pot pa nas je vodila tudi v Benetke in Gradež, potovanje pa smo sklenili z ogledom gradu Miramar pri Trstu. Nekateri udeleženci so svoje bivanje v lepem spomladanskem vremenu podaljšali na italijanski oziroma slovenski obali, ostali pa smo že doma.
Ponovno se odpravljamo na potovanje v aprilu, tokrat kar v dveh terminih in sicer v deželo tulipanov – Nizozemsko, pa potem v maju na Baltik,  več o vseh naših potovanjih najdete tukaj.

S spodnjimi utrinki in lepimi pozdravi do prihodnjič, Bojan Potočar

Posted in Aktualno